الأربعاء، 4 مايو 2016

Typer af kræft


Der er mere end 100 typer af kræft. Typer af kræft er normalt opkaldt efter de organer eller væv, hvor kræft danner. For eksempel, lungekræft begynder i celler i lungen, og hjernekræft starter i cellerne i hjernen. Kræftformer kan også beskrives ved den type celle, der dannede dem, såsom en epitelcelle eller en planocellulært.

Du kan søge NCI hjemmeside for oplysninger om specifikke typer af kræft baseret på kræft placering i kroppen eller ved at bruge vores A til Z Liste af kræft. Vi har også samlinger af oplysninger om barndom kræftformer og kræft i teenagere og unge voksne.

Her er nogle kategorier af kræft, der begynder i bestemte typer af celler

carcinoma

Carcinomer er den mest almindelige form for kræft. De dannes af epitelceller, som er de celler, der dækker de indvendige og udvendige overflader af legemet. Der er mange typer af epitelceller, som ofte har en kolonne-lignende form, set under et mikroskop.


Karcinomer, der begynder i forskellige epitelial celletyper har specifikke navne

Adenocarcinom er en cancer, der udgør i epitelceller, der producerer væsker eller slim. Væv med denne type af epitelcelle kaldes undertiden glandulær væv. De fleste cancere i bryst, colon og prostata er adenocarcinomer

Basalcellekarcinom er en kræft, der begynder i den nedre eller basal (base) lag af epidermis, som er en persons ydre lag af huden

Pladecellekræft er en cancer, der udgør i pladeceller, som er epitelceller, der ligger lige under den ydre overflade af huden. Skælceller linje også mange andre organer, herunder maven, tarme, lunger, blære og nyrer. Skælceller ser flad, ligesom fiskeskæl, når set under et mikroskop. Planocellulært karcinom kaldes epidermoide carcinomer.

Realated Topics

Typer af kræft
4/ 5
Oleh

Subscribe

SUBSCRIBE to OUR NEWSLETTER