الأربعاء، 4 مايو 2016

Forskelle mellem cancerceller og normale celler


Cancerceller adskiller sig fra normale celler på mange måder, der tillader dem at vokse ud af kontrol og bliver invasiv. En vigtig forskel er, at cancerceller er mindre specialiserede end normale celler. Det vil sige, mens normale celler modnes til meget forskellige celletyper med samme funktion, cancerceller ikke. Dette er en grund, at i modsætning til normale celler, cancerceller fortsat at fordele uden at stoppe

Desuden cancerceller er i stand til at ignorere signaler, der normalt fortælle celler til at stoppe dividere eller der begynder en proces kendt som programmeret celledød, eller apoptose, som kroppen anvender til at slippe af overflødige celler.

Kræftceller kan være i stand til at påvirke de normale celler, molekyler, og blodkar, der omgiver og fodre en tumor-et område kendt som mikromiljø. For eksempel kan cancerceller inducere nærliggende normale celler til dannelse blodkar, der forsyner tumorer med oxygen og næringsstoffer, som de behøver for at vokse. Disse blodkar også fjerne affaldsprodukter fra tumorer.

Cancerceller er også ofte i stand til at undvige immunsystemet, et netværk af organer, væv, og specialiserede celler, som beskytter kroppen mod infektioner og andre betingelser. Selvom immunsystemet normalt fjerner beskadigede eller abnorme celler fra kroppen, nogle cancerceller er i stand til at "skjule" fra immunsystemet.

Tumorer kan også bruge immunsystemet til at overleve og vokse. For eksempel ved hjælp af visse immunsystemceller, der normalt forhindrer en løbsk immunrespons, cancerceller kan faktisk holde immunsystemet fra at dræbe cancerceller.

Realated Topics

Forskelle mellem cancerceller og normale celler
4/ 5
Oleh

Subscribe

SUBSCRIBE to OUR NEWSLETTER